• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt rype

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ryper (ca 1 kg)
1 1/2 ts salt
2 tynne spekkskiver
1 1/2 - 2 ss smør

saus:
1 1/2 - 2 dl vann
2 - 3 dl melk
2 dl rømme
1 1/2 - 2 ss hvetemel
litt
geiteost

Bruksanvisning

Stell rypene, vask dem og tørk dem. Gni dem deretter inn med salt. Bind spekkskivene fast over brystet og bind opp rypene.

Brun smøret i en gryte og legg rypene i med brystet ned. Brun dem over det hele. Krås og hjerte brunes med den siste tiden. Steketid ca. 1 1/2 time.

Spe med kokende vann og melk og la rypene småsurre under lokk med brystet opp til de er møre. Når det er ca 15 minutter igjen av koketiden så spe med rømme og noen skiver geitost.

Ta så opp rypene.

Jevn sausen og la den koke 5-10 minutter. Ha eventuelt i skrapet lever. Smak til sausen gjerne med litt ripsgelé. Finhakk krås og hjerte og bland det i sausen.

Server rypene med saus, poteter, små hermetiske erter, rosenkål, salat, tyttebærsyltetøy, ripsgele.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen