• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 ryper med innmat
200 g skogsopp
6 tynne skiver bacon
Postei:
150 g viltkjøtt
150 g spekk
100 g kyllinglever
2 1/2 dl fløte
1 egg
5 cl konjakk
1/2 ts timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
Saus:
6 dl kraft fra vilt eller rype
1/2 finhakket løk
1/2 purre
1/2 gulrot
1 laurbærblød
1 liten kvast timian
3 dl kreklingvin (Nordkapp fra Arcus)
1 dl knust krekling
50 g smør og 50 g mel til jevning

Bruksanvisning



Flå og del rypene i lår og bryststykker. Kutt alt kjøtt fra lårene og ta vare på innmaten (krås, hjerte og lever).

Start så med posteien: Kutt viltkjøtt, kyllinglever, innmat, spekk og kjøtt fra rypelårene i små biter. Kjør alle ingrediensene til posteien i en hurtigmikser til en glatt masse. Smak på den. Den skal smake kraftig.

Fordel massen i små, smurte kaffekopper eller posteiformer og stek posteien i vannbad i ovn ca 150 C i 30 minutter.

Sausen lager du ved å frese grønnsakene, som er kuttet i små terninger, sammen med krydder i en passe gryte.

Slå over kreklingvin og ha i bærene. Kok dette i ett minutt førdu tilsetter viltkraften La alt koke forsiktig i 30 minutter.

Lag jevning av smør og mel, sik kraften over jevningen og la sausen koke i 15 minutter.

Rypebrystene krydres med salt og hvit pepper og brunes i panne. Stekes ved 180 C i ca 12 minutter eller til de er pent rosa.

La dem hvile mens du steker sopp og bacon. Krydre soppen med litt salt og pepper, og sprøstek baconskivene.

Skjær brystfiletene forsiktig av beinet. Del dem i pene skiver.

Ta posteien ut av koppene. Legg en skive bacon over hver porsjon med rypekjøtt og legg posteien på toppen.

Plasser sprøstekt sopp rundt og server med saus og gjerne råstekte poteter.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen