• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 rypebryst
2 jerpebryst
smør til bruning
salt
pepper
2 1/2 dl vilt- eller fuglekraft
1/2 ss rørte tyttebær
1/2 ss maisenna
Safrangrønnsaker:
100 g gulrøtter
100 g hvite røtter (selleri og persillerot)
1 purre
100 g kålrot
2 sjalottløk
1/2 ss smør
2 1/2 dl fløte
1/3-1/2 g safran (fåes på apoteket)

Bruksanvisning

Skjær brystfiletene fra skrogene på ryper og jerper. Brun dem pent på begge sider i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tøm over kraft. Sett over lokk og la brystfiletene trekke forsiktig i 8 minutter. Ta dem ut og hold dem varme. Tilsett tyttebær til kraften, og jevn det så vidt med litt maisenna utrørt i kaldt vann.

Rens og kutt grønnsakene i pene, små terninger. Vask purren og del den i strimler. Forvell purre og grønnsaker i 2 minutter.

Rens og finhakk sjalottløken og fres den i smør. Tilsett fløte og kok til det begynner å tykne.

Tilsett deretter de forvellede grønnsakene og safranen. Kok til en passe tykk stuing.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen