• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rypebuljong

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

en ribbet eller flådd rype med innmat
bein og skrog fra 2 ryper
2 buljongterninger
1 løk
1 gulrot
1/2 purre
2-3 persillekvaster
10 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 ss einebær
salt
Grønnsaker til suppen:
1 gulrot
1/2 sellerirot
1 purre
1 persillerot
Krutonger:
150 g god leverpostei
2 store finhakkede sjampinjonger
finhakket innmat fra rype
1 ss smør
1/2 dl fløte
4 skiver spiralloff eller halve skiver av formloff

Bruksanvisning

Del rypa i fire deler, ta vare på innmaten. Kutt skrogene opp i mindre biter med saks eller kniv. Brun bein og rypestykkene i en romslig gryte. Slå kaldt vann i gryta til alt er dekket, kok forsiktig opp og skum av.

Tilsett grønnsakene kuttet i terninger sammen med krydder, buljong og salt. La buljongen koke forsiktig i 3 timer.

Sil buljongen og ta vare på rypekjøttet. Grønnsakene er så utkokte at de bare kan kastes.

Vask og rens grønnsakene til buljongen. Kutt i pene strimler.

Rens også kjøttet fra rypa som kokte i buljongen og kutt et i små biter. Ha grønnsaker og rypekjøtt i buljongen og gi det hele et oppkok. Hold varmt mens du lager krutongene.

Finhakk rypeinnmaten og sjampinjongene og brun dette godt i en passende gryte eller panne. Krydre med litt salt og pepper.

Tilsett fløten og leverpostei i små stykker. Varm alt forsiktig til en smørbar masse. Hold varmt mens du steker loffskivene pent brune i smør.

Smør den varme posteimassen på skivene og server sammen med suppen.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen