• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ryper
salt
pepper
smør til bruning
Kraft:
Ben og skrog fra rypene
Vann
4 hele pepperkorn
1 krm salt
smør til bruning
4 grovstøtte einerbær
1 kvast timian
Portvinssaus:
1 finhakket sjalottløk
1 dl portvin
3 dl rypekraft
salt
pepper
1 ss smør
1 ts maisenna
1 dl kremfløte

Bruksanvisning

Klipp løs rypebrystet fra skroget. Vingebenet skal henge på bryststykket.

Lag kraften slik: Del ben og skrog i mindre biter som brunes i smør. Hell på så mye vann at det står godt over bena. Kok opp og skum av. Tilsett krydder og salt, og la kraften koke under lokk i 50-60 minutter. Sil av og la det koke inn til ca 3 dl.

Finhakk løk til sausen og stek den blank i smøret. Hell over portvin og la den koke inn til det halve.

Dryss på maisenna, rør godt om og spe med rypekraften. Tilsett fløte og la sausen småkoke til den blir fyldig. Smak den til med salt og pepper. Hold sausen varm.

Ha salt og pepper på rypebrystene. Brun dem i smør over middels varme. Ta dem opp av pannen og la dem hvile i ca 10 minutter. Etterstek i ovn ved 225 C i ca 10 minutter.

Skjær et snitt langs midten av brystbenet og skjær ut brystfiletene. Skjær kjøttet i tynne skiver som legges tilbake på benet.

Server med saus, rosenkål og potet- eller kastanjepuré.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen