• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bryllupssuppe

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g lammebryst eller –bog
2 ½ liter vann
500 g skank, helst fra lam
2 ½ ss hvetemel
1 løk
3 eggeplommer
1 knivsodd kajennepepper
1 gulrot
½ ss salt
saften av ½ sitron
1 ts paprika
3 ss smør

Bruksanvisning

Legg kjøttet, skanken, løken og gulroten i vannet, som saltes. Kok opp, skum av, legg lokk på og la alt småkoke ca 2 timer., inntil kjøttet er mørt. Sil kraften fra.

Skjær kjøttet, løken og gulroten i bitte små terninger eller kjør det hele gjennom kjøttkvernen, hvoretter det igjen legges over i suppen.

Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, rør i hvetemel, paprika og kajennepepper og tilsett suppen langsomt ved omhyggelig omrøring etter at melblandingen har antatt lysebrun farge.

La suppen koke ytterligere 5 minutter og slå så av varmen. Visp eggeplommene sammen med sitronsaften og visp så denne blandingen opp i suppen.

Suppen må ikke koke etter at man har begynt å blande i eggeplommene. Server den straks.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen