• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Safran-høne

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 høne
½ ts safran
2 ts salt pr liter vann
5 hele sorte pepperkorn
5 hele hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 løk
2 gulrøtter
SAUS:
1 ½ ss smør
2 ss hvetemel
3 dl hønsekraft
½ dl fløte
salt
hvit pepper
¼ ts safran
1 eggeplomme
-
500 g tomater

Bruksanvisning

Legg hønen i en gryte og hell på så mye vann at det akkurat dekker. Kok opp, skum av og tilsett deretter sort og hvit pepper, laurbærblad, skrellet løk skåret i biter og rensede gulrøtter.

Støt safran sammen med 1 ts salt i en morter og ha dette i gryten. Smak til med salt. La hønen småkoke under lokk ca 2 timer. Det er tilstrekkelig til at hønen skal bli mør, hvis den ikke er for gammel.

Lag sausen ved å smelte smøret i en gryte. Rør i melet og spe med hønsekraft. Tilsett fløten. Smak sausen til med litt pepper. Støt safranen sammen med litt salt og ha dette i sausen, som så får koke noen minutter.

Rør i eggeplommen. Sausen må deretter ikke koke.

Del opp hønen og legg stykkene på et fat, eventuelt oppå rispilaffen, og hell sausen over.

Anrett tomatbåter omkring hønen og server retten straks.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen