• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g lammekjøtt, helst fra bogen, skåret i 2,5 cm terninger
3 ss olivenolje
750 g plommetomater uten innmat, flådd og hakket
salt
svart pepper
1 klype sukker
2 pita- eller andre flate småbrød
3 dl tykk naturell yoghurt, romtemperert
30 g pinjekjerner
1 ts mildt paprikapulver
1 ss hakket frisk persille, som tilbehør
MARINADE:
1 løk, revet
saften av 1 sitron
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, knust
1 ts malt spisskummen
½ ts mildt paprikapulver
1 kvist frisk timian
salt
svart pepper

Bruksanvisning

Bland alle ingrediensene til marinaden og hell over lammekjøttet. Mariner i minst 2 timer, vend bitene en gang eller to.

Varm 2 ss olje i en gryte og ha i tomatkjøttet. La det surre i 10 minutter under stadig omrøring, til tomatene har gått i stykker og dannet en tykk saus. Ta gryten av varmen og ha i salt og pepper, samt en klype sukker hvis tomatene ikke er søte nok.

Ta kjøttet opp av marinaden og træ på spidd. Grill det helst over trekull i minimum 4-5 minutter på hver side.

Mens kjøttet stekes, deler du brødene i to på langs og rister dem til de er lett brune på begge sider.

Bryt det ristede brødet i kvadratiske biter og strø det i bunnen av serveringsfatet. Hell tomatsausen over brødbitene.

Legg kebabene oppå tomatsausen og dekk dem med yoghurt. Rist pinjekjernene lett til de er gyllenbrune.

Varm resten av oljen og rør inn paprikapulveret. Hell oljen over yoghurten, og dryss til slutt pinjekjerner og persille over.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen