• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 middels store auberginer
salt
2 grønne paprika, uten kjerne og frø
1 stor løk
500 g flådde plommetomater uten innmat
4 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 ts mildt paprikapulver
1 ts malt allehånde
½ ts svart pepper
3 ss hakket frisk persille

Bruksanvisning

Vask auberginene, men la stilkene sitte på. Lag et 5 cm dypt snitt med en skarp kniv fra stilk til bunn, men pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dryss salt i snittene og sett auberginene til side i 20 minutter.

Skjær paprikaene i tynne strimler. Skrell løken, skjær i to og skjær hver halvdel i tynne skiver. Skjær tomatene i små biter.

Varm opp ¼ av oljen på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett paprika, løk og hvitløk og stek i 20 minutter under stadig omrøring.

Forvarm ovnen til 190 C.

Ha tomater, tomatpuré, krydder og halvparten av persillen i paprika- og løkblandingen. La det hele surre i ytterligere 10 minutter under stadig omrøring.

Skyll auberginene og tørk dem. Varm opp resten av olivenoljen og stek auberginene i 10 minutter. Snu dem flere ganger. Ta opp auberginene og legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av.

Legg auberginene med snittsiden opp i en ildfast form som er akkurat stort nok til å romme dem. Åpne snittene forsiktig og hell inn løk-, paprika- og tomatblandingen. Hell så mye kokende varmt vann i formen at det står halvveis opp langs sidene av auberginene.

Stek auberginene i ovnen i 45 minutter, til de er helt møre. La dem kjølne av i væsken, ta dem deretter opp med en hullsleiv. Slå ut kokevæsken. Dryss resten av persillen over, og server.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen