• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g sverdfisk skåret i biffer, 2,5 cm tykke
saften av 1 sitron
4 ss olivenolje
1 ts mild paprikapulver
salt
svart pepper
16 friske laurbærblad
TARATOR-SAUS:
100 g valnøttkjerner
3 hvitløkfedd
½ ts havsalt
2 skiver hvitt landbrød, uten skorpe
1 ½ dl olivenolje
saften av 1 sitron

Bruksanvisning

Skjær sverdfisken i terninger på 2,5 cm. Legg fiskebitene i et steintøyfat.

Pisk sammen sitronsaften og olivenoljen til de emulgerer, tilsett deretter paprika, salt og pepper. Hell denne marinaden over sverdfisken. Vend bitene, slik at de blir ordentlig dekket. Sett dem til marinering i minst 4 timer, helst natten over, på et kjølig sted eller i kjøleskapet.

Hell kokende vann over laurbærbladene. La dem stå i 1 time, hell deretter av vannet.

I mellomtiden lager du valnøttsausen: Mal valnøttene, hvitløken og havsaltet til det blir en grov masse. Bruk gjerne morter, for denne tradisjonelle metoden gir best resultat, men en kjøkkenmaskin kan også brukes.

Bløtlegg brødet i vann en kort stund. Ta det opp og klem ut vannet. Bland valnøttmassen og det fuktige brødet med en tresleiv.

Pisk oljen og sitronsaften til de emulgerer. Pisk gradvis denne emulsjonen inn i valnøttblandingen, inntil det blir en glatt saus.

Forvarm grillen til medium når du skal tilberede kebabene, eller se til at trekullene så vidt gløder. Tre 4 fiskebiter på hvert kebabspyd, med laurbærblad mellom hver bit.

Grill kebabene i 15 minutter. Snu dem når halve tiden er gått. Drypp fisken ofte med marinade. Serveres rett fra grillen, med en skål valnøttsaus som tilbehør.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen