• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ dl langkornet ris
50 g mandler (helst pinjekjerner)
2 tomater
1 stor skive lammelever
½ dl korinter
½ dl olivenolje
2 ss smør
4 dl vann eller kraft

Bruksanvisning

Hell risen opp i en bolle og dekk så vidt med lunkent vann. La den stå og trekke ca 1 time.

Fjern hinner og årer fra leveren og skjær den i tykke strimler. Skold mandlene og skyll korintene. Varm opp et par ss olje i en dyp panne eller en lav kasserolle og rist mandlene i oljen. Ta mandlene ut, tilsett mer olje og stek først leverstrimlene en liten stund for seg og deretter sammen med korintene.

Skold og flå tomatene, del dem i båter og ha dem så i blandingen i pannen. Tilsett først de grovhakkede mandlene og deretter 4 dl vann eller kraft. Kok opp og tilsett risen. Legg lokket på og la retten surre over svak varme til vannet er kokt inn.

Tilsett et par ss smør og rør forsiktig om med gaffel. Legg lokket på igjen og la risen få ytterligere 20-25 minutter ved 50 C i stekeovnen, slik at den blir helt mør.

Rør deretter lett om i rispilaffen, slik at riskornene slipper hverandre, og server med det samme.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen