• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Turkish Delight

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g sukker
saften av ½ sitron
30 g gelatinpulver
½ ts vaniljeessens
2 ss rosenvann
smør til å smøre stekebrett
60 g skåldede pistasienøtter, hakket
60 g melis
30 g maisenna

Bruksanvisning

Bland sukker og 3 dl vann i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp langsomt til sukkeret har oppløst seg. Gi det deretter et raskt oppkok.

Kok til temperaturen når 125 C på et sukkertermometer, eller til en dråpe sukkerlake som slippes opp i kaldt vann, blir til en hard kule. Ta laken av varmen. Den må ikke karamelliseres.

Sett kjelen i en bolle isvann og la den kjøles ned i 10 minutter.

Løs opp gelatinen i 1 ¼ dl varmt vann. Rør gelatin, vaniljeessens og rosenvann inn i sukkerlaken.

Smør en 15 cm bakeform lett med smør. Hell i halvparten av sukkerlaken, strø deretter nøttene på. Dekk med resten av laken og la den stå og kjølne. Når den har nådd romtemperatur, settes den i kjøleskapet i 24 timer.

Skjær den nå faste sukkerblandingen i firkantede biter. Sikt sammen melisen og maisennaen og trill bitene i den. La bitene ligge til tørk på et brett i 24 timer. Oppbevares i lufttett boks.

Dette søte godteriet var i hundrevis av år til stor glede for haremskvinnene. Server det gjerne sammen med kardemommekaffe.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen