• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g lammebryst eller bog
½ dl olivenolje
4 dl vann eller kraft
1 løk
2 hvitløkfedd
3 tomater
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 knivsodd ingefær
1 grønn pepperfrukt
2 ss smør
4 dl løskokt ris
salt
pepper

Bruksanvisning

Varm oljen i en gryte, og ha i skiver av skrellet løk samt finhakket hvitløk, som bare må få ganske svak farge.

Skjær kjøttet i passe stykker og fres munnfull-stykkene gylne på alle sider i samme gryte. Flå tomatene. Det går fort og greit hvis man dypper dem i kokende vann. Skjær dem i båter og ha dem i gryten sammen med timian, laurbærbladet og ingefær. Legg på lokket og la tomatene surre til de er møre, 4-5 minutter.

Ha i så mye vann eller kraft at kjøttet nesten er dekket. La raguen stå og surre ca 15 minutter, smak til med salt og pepper og la det surre ferdig, i ytterligere 30-45 minutter.

Smelt imens smøret i en annen gryte. Fjern frøstokk og kjerner i pepperfruktene, skjær fruktene i strimler og surr dem møre i smøret, ca 20 minutter for ½ cm tykke strimler ved svak varme. Ha i litt mer smør hvis det ser tørt ut.

Ta kjøttet opp av sausen, som siles og blandes med ris og pepperfrukt. Legg blandingen i en haug på et stort halvdypt fat og lag en fordypning i midten hvor kjøttet anbringes. Hell resten av sausen over og server retten med det samme.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen