• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sukret gresskar

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 skive gresskar på 1 kg
250 g sukker

Bruksanvisning

Krystallisert gresskar er svært populært i den østlige delen av Middelhavet, særlig i Tyrkia. Det kan brukes i bakst, men er også deilig som slikkeri. Bruk små gresskar.

Fjern skall og frø på gresskarskiven. Skjær fruktkjøttet i 1 cm tykke biter så lange som en finger.

Ha sukkeret i en stor, vid kjele sammen med 1 ½ dl vann. Kok langsomt opp under stadig omrøring, slik at sukkeret løses opp.

Legg gresskarbitene i ett lag. Surr dem forsiktig i sukkerlaken i 45 minutter. Rør hele tiden for å hindre gresskarbitene i å klistre seg sammen. Gresskaret skal være svært mørt og gjennomskinnelig.

Legg gresskarbitene på bakepapir på stekebrett. Pass på at bitene ikke berører hverandre. Sett stekeovnen på laveste temperatur, og la brettet med gresskar stå i ovnen i 10-12 timer.

Ta brettet ut av ovnen og la det stå og kjølne – gresskarbitene blir nå sprø. De holder seg i lufttett emballasje i opp til 3 måneder.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen