• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet piggvar (Siste balik)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ¾ kg piggvar
4 tomater
1 grønn pepperfrukt
MARINADE:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd
4 laurbærblad
½ ts nymalt svart pepper
TILBEHØR:
1 dl olivenolje
4 ss sitronsaft
5 ss finhakket persille
2 løk

Bruksanvisning

Rens fisken og skjær ut filetene, som deles opp i stykker på omtrent fyrstikkeskestørrelse. Rør sammen olivenolje, sitronsaft og pepper. Tilsett laurbærblad og finhakket hvitløk. La fisken trekke i denne marinaden i 5-6 timer.

Tre avvekslende fiskestykker, laurbærblad (som ikke skal spises, men bare gi retten krydret røyksmak), halve tomater og skiver av pepperfrukt der frøstokk og kjerner er fjernet, inn på et grillspidd som vendes over tregullglør eller i el- eller gassgrill til fisken er ferdig.

Grilltiden er fra 4-6 minutter, avhengig av fiskestykkenes størrelse. Pensle av og til med marinaden under grillingen.

Sausen røres sammen slik: Løkene grovhakkes og blandes med persille. Dette røres så inn i sitronsaft og olje.

Legg de ferdige spiddene på tallerkner, gjerne garnert med pilaff (se egen oppskrift), og hell sausen over.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen