• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Internasjonale / Tyrkia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 små hele makreller
2 ss olivenolje
1 stor løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
125 g hakkede valnøtter
60 g rosiner
1 ts kanel
2 nellik, malt
4 allehåndebær, malt
1 klype malt muskatnøtt
salt
svart pepper
3 ss hakket frisk persille
vegetabilsk olje til frityrsteking
2 store egg
175 g tørkede brødsmuler
4 sitroner, hver skåret i 4 biter

Bruksanvisning

Skjær hodene av makrellen. Rundrens makrellen ved å trekke innvollene ut gjennom åpningen ved hodet. Kast innvollene. Pass på å ikke rive hull på makrellens ømtålige skinn.

Knekk ryggbeinet på makrellen og begynn å løsne kjøttet. Løsne fiskekjøttet ved å massere fisken med tomlene, trekk ut ryggbeinet og klem forsiktig ut kjøttet. Plukk ut små bein. Klem ut mesteparten av kjøttet, uten å skade det som sitter nærmest skinnet.

Varm opp olivenoljen i en tung stekepanne på svak varme og tilsett løk og hvitløk. La det surre i 10 minutter, til løken er myk.

Rør inn fiskekjøttet, valnøtter, rosiner, krydder og salt og pepper etter smak. La fyllet surre i 5 minutter til mens du rører kontinuerlig. Rør inn persillen og la det avkjøles.

Når fyllet er lunkent, legger du det inn i fiskeskinnet med en teskje. Dytt det så langt ned mot halen du kan, men la det være igjen 1 cm ved hodeenden. Sy fisken sammen i hodeenden med sterk tråd og stoppenål. Pass på at skinnet ikke blir revet i stykker.

Hell et 2,5 cm dypt lag olje i en stor gryte og varm forsiktig opp.

Dypp fisken først i det piskede egget, deretter i brødsmulene. Se til at det blir skikkelig dekket av egg og brød. Stek i olje, 5 minutter på hver side.

Skjær av den sammensnurpede enden av makrellen og kast den. Skjær fisken i skiver og server den varm eller kald med nyskårne sitronbåter.

Internasjonale / Tyrkia


Sum Oppskrifter 27 funnet


Det tyrkiske kjøkken

Baklava

Bryllupssuppe

Fylt aubergine (Imam bayildi)

Fylt makrell (Uskumru Dolmasi)

Fylte sardiner i vinblad (Sardalya sarmasi)

Grillet piggvar (Siste balik)

Kjøttkaker på spidd (Sis Köftesi)

Lammekebab med yoghurt (Yogurtlu kebab)

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Pilaff (Pilav)

Rispilaff med lammelever (IC pilav)

Safran-høne

Shish kebab

Sukret gresskar

Turkish Delight

Tyrkisk brød

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kebab

Tyrkisk lammegryte (Güvec)

Tyrkisk lammekebab (Sis kebab)

Tyrkisk matbrød

Tyrkisk omelett

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Tyrkisk sverdfisk-kebab med valnøttsaus (Kilic Siste tarator)

Tyrkiske filodeigterter (Böreks)

Tyrkiske kålruletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen