• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ kg rådyrkjøtt med ben, f.eks høyrygg, bog, bibringe
vann
1 ½ ts salt pr. liter vann
1 gulrot
1 løk eller 1 liten purre
1 laurbærblad
10 hvite eller svarte pepperkorn
Ekstra grønnsaker:
500 g gulrøtter
2 purrer
Saus:
3 ½ ss hvetemel
1 dl melk
6 dl kraft
1-2 ss reven pepperrot

Bruksanvisning

Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, skrellet gulrot og løk eller purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok op og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 C, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter, lengst tid for bibringe. Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter.

Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca 5 minutter.

Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften. Lag sausen:

Visp ut melet med melken i et kokekar. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot.

Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen