• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rådyrsadel

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg rådyrsadel
2 gulrøtter
2 løk
1 bit sellerirot
1-2 ss smør eller margarin
1 laurbærblad
1 ts timian
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl portvin
2-3 dl buljong

Saus:
4-5 dl stekesjy + buljong
1-2 ts arrowrot eller maisenna
1 ss ripsgelé
salt
pepper
portvin

Bruksanvisning

Renskjær kjøttet for hinner. Skrell og skjær opp gulrøtter, løk og selleri.

Varm langpannen med smør i ovnen ved 175 C. Legg i grønnsakene. Brun dem i ovnen, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett krydder. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Sett inn steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.

Legg sadelen på grønnsakene. Stek i 1-1 1/2 time til kjøttet er 70-75 C, eller til det er lett rosa og kjøttsaften er klar.

Hell portvin over sadelen etter 30 minutter. Øs deretter steken 1-2 ganger under stekingen. Spe med buljong hvis det ser tørt ut. Ta ut kjøttet og hold det varmt under folie i 15 minutter. Sil stekesjyen. Mål opp sjy og buljong i en kjele.

Kok opp en jevning med arrowrot rørt ut i litt vann.

Smak til med gelé, eventuelt salt, pepper og portvin. Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt sitter på kanten av skivene. Legg kjøttet tilbake på sadelen slik at den ser hel ut.

Pynt med persille og soppfylte sjampinjonghatter. Eller kokte grønnsaker.

Server med hasselbackpoteter (se egen oppskrift under poteter), grønnsakgrateng eller kokte grønnsaker, sjysaus og gelé.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen