• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rådyrragu med eple og jordskokker

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g rådyrkjøtt av bog
1 persillerot
1 ss smør
1 toppet ss hvetemel
salt
pepper
sjalottløk
kvast timian
laurbærblad
2-3 einerbær
1 ss roquefort
1 løk
litt selleri
25 g baconfett
grønnsakbuljong
bredbladet persille
Sauté:
3 syrlige epler
400 g jordskokker
salt
pepper
saft av 1 sitron
2 ss olje
sjalottløk og persille til servering

Bruksanvisning

Skjær kjøttet i store biter – to-tre til hver person. Del grønnsakene i mindre biter. Brun kjøttet og så grønnsakene i smør blandet med baconfett. Tilsett krydder og la det hele få litt farge.

Dryss hvetemel over og rør om. Tilsett grønnsakbuljong til kjøtt og grønnsaker så vidt er dekket. Dekk med lokk og la det koke sakte i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Ta kjøttet opp og sil av innholdet i gryten. Det bør være i overkant av 2 dl buljong. Kok denne opp og smak til med salt, pepper, roquefort og eventuelt noen flere einerbær. Legg kjøttet tilbake i gryten og hold det varmt.

Skrell eplene og del hvert eple i 6-8 båter. Skrell jordskokkene og del disse i 1 cm terninger. Varm et par skjeer olje i en riktig stor gryte og fres eplebåtene og terningene i denne. Tilsett sitronsaft og litt salt. La det så koke under lokk over svak varme. Rør om en gang iblant. Smak til med salt og pepper.

Ved servering legges raguen i en varm skål. Finhakket sjalottløk og persille drysses pent over. Server retten med den varme jordskokk-eplesautéen.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen