• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rådyrmousse med konjakksaus

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g rådyrkjøtt
2 egg
3/4 ts salt
1 krm hvit pepper
6 tørkede einerbær
2 ss konjakk
1 ss tyttebærsyltetøy
1 dl kremfløte

Konjakksaus:
3 ss finhakket løk
1 ss smør eller margarin
1 1/2 ss hvetemel
2 dl viltbuljong
2 ss konjakk
1 ss madeira
1 dl kremfløte
1/4 ts salt
1/4 ts nykvernet hvit pepper

Garnering:
2 skiver loff
100 g sukkererter
2 dl bjørnebær eller multer

Bruksanvisning

Miks eller mal kjøttet til en fin farse. Bland i egg, salt, pepper, de knuste einerbærene, konjakk og tyttebærsyltetøy. Hell i fløten, litt om gangen.

Smør fire små ildfaste kopper eller former og fyll dem litt over halvfulle. Dekk dem med aluminiumsfolie. Sett dem i vannbad, nederst i ovnen ved 175 C og stek i ca 40 minutter. Fres løken i matfett til sausen. Dryss hvetemel over og hell i viltbuljong under omrøring. La det koke noen minutter. Tilsett konjakk, madeira og fløte. La det koke ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.

Hvelv formene med rådyrmousse på porsjonstallerkener. Hell saus over og garner med smørstekte loffskiver skåret i trekanter, samt sukkererter, multer eller bjørnebær.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen