• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 lårstek av rådyr, ca 2,5 kg
fett til gryten
salt
pepper
10-12 svartrøtter (skorsonerrøtter)
skallet av 1 sitron
olivenolje
grønnpepper
1 dl rødvinseddik
2-3 salvieblad
1 ½ sjalottløk
butterdeig
SAUS:
½ liter viltkraft/hønsebuljong
1 løk
en kvist timian
litt selleri
salt
pepper
1 ss smør
2 spisskål til garnityr

Bruksanvisning

Ben ut steken, men husk å bruke avskjæret til kraft.

Legg steken i romtemperatur i minst 1 time før steking, slik at steken har en temperatur på 20 C gjennom det hele.

Stek deretter kjøttet, krydret med salt og pepper, i langpanne som er smurt med noe av rådyrfettet. Steketid er ca 45 minutter. Da er kjøttet rød-rosa, noe som tilsvarer en temperatur på 70 C i kjøttet.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det transjeres.

Sausen lager du ved først å koke ut langpannen med vineddiken, tilsett kraften eller buljongen, og la det koke sammen til en god smak sammen med salvie, løk, timian og selleri. Smak til med salt og pepper, og rund av smaken med 1 ss smør.

Skrell svartrøttene og kok dem i lettsaltet vann med noe sitron. Ta røttene opp av vannet og tørk dem før de deles i ca 5 cm lange biter. Smaksett med et par dråper olivenolje, revet sitron, knust grønnpepper og litt hakket sjalottløk.

Rull inn 3-4 biter svartrot i butterdeig slik at det ligner vårrull. Legg rullene i en tørr og varm langpanne eller form, og la det steke i ca 5 minutter ved 225 C, slik at deigen blir sprø og gyllen.

Spisskålen splittes i 6-8 deler, fra rot til topp, og kokes så vidt mør i lettsaltet vann. La dem dryppe av før de legges på fat.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen