• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Portvinsstekt rådyrsadel

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2,5 kg rådyrsadel
2 gulrøtter
2 løk
1 bit sellerirot
1-2 ss smør eller margarin
1 laurbærblad
1 ts timian
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl portvin
2-3 dl buljong (terning) eller kraft
Sjysaus:
4-5 dl stekesjy + kraft
1-2 ts arrowrot
1 ss ripsgelé
portvin

Bruksanvisning

Skjær bort overflødig fett fra sadelen. Skjær også bort de groveste hinnene på utsiden av sadelen og den tykke senen langs midten av ryggbenet.

Stikk eventuelt en lang blomsterpinne inn gjennom ryggmarkskanalen for at sadelen ikke skal kroke seg under stekingen. Skjær også et grunt snitt langs begge sider av ryggbenet.

Vask og rens gulrøtter, løk og selleri. Skjær alt i tynne strimler.

Smelt smør eller margarin i en stor ildfast form eller langpanne ved 175 C i stekeovnen. Legg i grønnsakstrimlene. Brun dem lett i ca 10 minutter. Snu på dem av og til. Dryss på krydder.

Gni sadelen inn med salt og pepper. Stikk eventuelt i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Stek det 1-1 1/2 time til termometeret viser 70-75 C eller til kjøttet er lett rosa og kjøttsaften er nesten klar.

Hell portvin over sadelen når den har stått 30 minutter i ovnen. Øs steken senere 1-2 ganger med stekesjyen. Spe eventuelt med vann eller buljong hvis det ser tørt ut. Ta kjøttet ut, dekk det med aluminiumsfolie og hold det varmt i 15-20 minutter.

Sil og må sjyen. Spe eventuelt med kraft så det blir nok saus. Kok opp sjyen. Jevn den med arrowrot utrørt i litt kald vann. Smak sausen til med litt ripsgelé, salt, litt pepper og eventuelt mer portvin.

Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt finnes på innsiden av benet. Skjær kjøttet på skrå i pene skiver. Legg først skivene av de små filetene på benet og legg så de større skivene oppå slik at sadelen ser hel ut. Pynt fatet og server sausen ved siden av.

Tilbehør som passer er varme artisjokkbunner fylt med sopp, grønnsaker eller kastanjepuré, lett kokte bønner, grønnsaktimbaler eller grønnsakklapper, ostegratinert fennikel, stekte eller kokte poteter, pommes frites, hasselbachpoteter eller pommes duchesse.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen