• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rådyrsadel med rosinsaus

Kjøtt / Rådyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg rådyrsadel
salt
pepper
10-12 einerbær
150 g bacon
25 g smør/margarin
2 løk
1 stk rotselleri, ca 50 g
2 ss persille
2 laurbærblad
Saus:
8 dl buljong
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
1 dl rosiner
1 dl konjakk
salt
pepper

Bruksanvisning

Renskjær kjøttet for hinner og eventuelt fett. Skjær cm.dype snitt med kniv langs ryggbenet på begge sider. Skjær bort de små filetene på undersiden.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Hakk einerbærene og trykk dem ned i snittene langs ryggen. Legg baconskiver på begge sider og fest dem eventuelt med tannpirkere. Stikk et steketermometer inn fra kortsiden.

Smelt matfettet i en langpanne og legg i steken. Skrell og hakk løken og sellerien grovt. Skyll og skjær den i mindre biter. Bland alt og legg det rundt steken. Smuldre over laurbærbladene.

Sett langpannen midt i ovnen ved 225 C, ca 30 minutter eller til temperaturen er 65-70 C. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie.

Hell buljongen i en kjele og kok den inn til omtrent halvparten. Kna sammen hvetemel og matfett til en kule. Legg rosinene i konjakk.

Hell fonden i langpannen sammen med grønnsakene. Rør om og sil sjyen. Hell den i en kjele. Tilsett melken og la sausen koke noen minutter. Hell i rosiner og konjakk. Smak til sausen.

Varm opp en stekepanne med litt matfett og brun de små filetene på alle sider. Krydre med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen mens steken skjæres opp.

Ta bort eventuelle tannpirkere. Skjær løs ryggkjøttet og skjær det opp i 3 cm tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet eller legg dem porsjonsvis på varme tallerkener med en liten bit av småfiletene på hver porsjon.

Server rosinsausen, persillepoteter og grønnsaker til. En syrlig chutney, f.eks. stikkelsbærchutney.

Kjøtt / Rådyr


Sum Oppskrifter 45 funnet


Grillspyd med rådyr og paprika

Hot rådyrgryte med bønner

Hvitløkspekket rådyrrull

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Jegerbiff av rådyr

Jegergryte av rådyr

Karbonader av rådyr

Koking av kraft

Kokt rådyrkjøtt med pepperrotsaus

Marengo med rådyr

Marinert rådyrgryte

Orientalsk rådyrgryte med jasminris

Portvinsstekt rådyrsadel

Ripsbraisert rådyr

Rådyr- og pølsegryte

Rådyrbiff i form

Rådyrbuljong

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rådyrgryte med kastanjepuré

Rådyrkotelett med ostegratinert broccoli

Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål

Rådyrmousse med konjakksaus

Rådyrpaté med einerbærsmak

Rådyrragu

Rådyrragu med eple og jordskokker

Rådyrrulade

Rådyrrygg

Rådyrsadel

Rådyrsadel med rosinsaus

Rådyrsadel med solbærgelé

Rådyrsadel med syrlige kirsebær

Rådyrschnitzel

Rådyrstek

Rådyrstek i gryte

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med papaya

Rådyrsuppe

Rådyrtrofé

Sautéspyd med rådyr

Soppgratinert rådyrstek

Stekt rådyrsadel

Sviskegryte med rådyr

Tobbens rådyrgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen