• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Berlinerboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 dl varm melk
25 g gjær
325 g hvetemel
75 g sukker
50 g smør eller margarin
2 egg
olje eller smult til steking
melis og syltetøy til servering

Bruksanvisning

Rør gjæren ut i lunken melk.

Rør i omtrent halvparten av melet.

Rør sammen smør og sukker, arbeid det inn i deigen sammen med eggene.

Sett deigen til heving på et lunt sted til den har nådd dobbelt størrelse, ca 1 time.

Elt deigen med resten av melet og kjevle den til en leiv, ca 2 cm tykk. Stikk ut runde kaker.

Sett dem til etterheving i ca 15 min.

Varm olje eller smult. Prøv temperaturen med en brødterning som skal bli gyllen i løpet av 1 min.

Stek bollene til de er gylne og gjennomstekte i 5-8 min etter tykkelsen, og la dem renne av på fettsugende papir.

Rull dem i melis.

Oljen eller smultet kan siles og brukes om igjen.

Server bollene lunkne med syltetøy, som dessert eller til kaffe.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen