• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Danske fastelavensboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g kaldt vann
50 g gjær
125 g egg (med skall)
25 g sukker
4 g salt
600 g hvetemel
500 g kaldt smør, usaltet

Fyll:
bringebær
fløtekrem
vann
melis
kakao

Bruksanvisning

Bland alle ingredienser bortsett fra smøret. Sett deigen i kjøleskapet i 5 minutter.

Kjevle ut deigen. Skjær smøret i skiver og dytt forsiktig ned i deigen. Brett deigkantene over smøret og kjevl ut til et rektangel.

Brett den ene kortsiden, 2/3, inn på deigen, den andre over, slik at du får tre lag.

Kjevl ut igjen til et nytt rektangel. Gjenta 3-5 ganger til. Kjevl til slutt ut til en 4 mm tykk lefse.

Skjær ut firkanter på 9 x 9 cm. Ta tak i de fire hjørnene og klem sammen på midten til en tut. Snu bollen med tuten ned. La stå til heving ca 1 time på lunt sted med klede over.

Stek ved 220 C i ca 10 minutter. Avkjøl.

Del bollene i to og ha i fyllet. 1 ts bringebær smøres over bollebunnen. Visp krem og ha i midten. Lag glasur av vann, melis og kakao.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen