• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blåbærboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

75 g gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 egg
5 dl kald melk
12-13 dl hvetemel
200 g mykt smør

Fyll:
3/4 l blåbær
1 dl sukker
1 ss maisenna

Bruksanvisning

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, salt, egg og halvparten av hvetemelet. Sel smøret i små klumper og arbeid det inn i deigen. Tilsett resten av melet og arbeid til en blank og smidig deig. La den heve godt tildekket til dobbel størrelse.

Ta deigen på bakebordet og arbeid deigen smidig. Del den i tre deler og kjevle hver del ut til en stor leiv. Del denne i ca 15 like like store firkantede biter.

Bland blåbærene med sukker og maisenna og fordel på emnene. Bøy opp hjørnene og trykk deigen sammen slik at ikke blåbærene renner ut. Legg dem med skjøten ned på stekeovnsplaten. La bollene heve godt opp.

Stek bollene midt i ovnen ved 225 C i 7-9 minutter.

Pensle bollene med smeltet smør og dypp dem i sukker straks de kommer ut av ovnen

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen