• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Chelseaboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 pose tørrgjær
1 ts sukker
1 ss hvetemel
1 1/4 dl lunken melk
6 1/4 dl hvetemel, siktet, ekstra
125 g smør, i terninger
1 ss sukker, ekstra
1/2 ts blandet malt, ingefær, kanel og nellik
1 egg, lett pisket
2 ts revet sitronskall
60 g smør, mykt, ekstra
2/3 dl brunt sukker
2 1/2 dl blandet tørkede fruktbar
1/2 ts blandet malt ingefær, kanel og nellik, ekstra

Melk- og sukkerglasur:
1 ss melk
2 ss sukker

Melisglasur:
1 1/4 dl melis
1-2 ss melk

Bruksanvisning

Pensle en stor bakeplate med olje eller smeltet smør. Bland gjær, sukker og mel i en liten bolle. Tilsett melken gradvis og rør blandingen glatt.

Dekk bollen med plast og sett den til side på et lunt sted til gjæroppløsningen skummer (ca 5 min.). Ha ekstra mel, smør, sukker og krydder i kjøkkenmaskinen og kjør i 30 sekunder til blandingen er finsmulet. Tilsett egg, sitronskall og gjæroppløsningen og kjør i 15 sekunder eller til blandingen begynner å likne på en deig.

Ha den ut på lett melet bord og kna den i 2 min eller til deigen er glatt. Form en ball. Legg den i en stor, lett oljet bolle. La den stå tildekket og lunt i 1 time eller til deigen har hevet seg bra. Slå ned deigen og kna den ca 2 min til den er smidig.

Forvarm ovnen til 210 C. Pisk ekstra smør og brunt sukker til det er kremaktig og lett. Kjevle ut deigen til et rektangel på 40 x 25 cm. Spre smørkremen over hele deigen, men la 2 cm på den ene langsiden stå igjen. Legg på blandet, tørket frukt og ekstra krydder. Rull sammen deigen, fast og jevnt som en rullekake, fra den langsiden som har fyll helt ut i kanten.

Med en skarp kniv skjæres deigrullen i 8 like store skiver, omtrent 5 cm tykke. Sett skivene inntil hverandre på bakeplaten. Sørg for ar skjøtene ligger inn mot midten og trykk skivene litt ned. Dekk med plast og la bollene etterheve på et lunt sted i ca 30 min.

Stek bollene i 20 min eller til de er pent brune. Ta dem ut av ovnen og pensle generøst med melk- og sukkerglasur. Legg dem på bakerist til avkjøling. Pynt med melisglasur.

Melk- og sukkerglasur: Bland melk og sukker i en liten kjele. Rør over svak varme til sukkeret er oppløst og blandingen nesten koker. Ta den av varmen.

Melisglasur: Rør sammen melis og melk til glasuren er glatt.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen