• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fastelavensboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 porsjon Søt hvetedeig (se egen oppskrift)

Fyll:
200 g mandelmasse eller 1 1/2 dl mandler + 1 dl sukker
1 dl melk
2 dl kremfløte
melis

Bruksanvisning

Lag deigen som i grunnoppskriften, men med den største fettmengden, tilsett også 1 egg og bruk litt mer mel.

La deigen heve og bak den ut til ønsket antall boller. La den heve i 20-30 minutter under et bakeklede på en plate.

Stek de middels store bollene ved 200-225 C i 15 minutter. De små bollene 225-250 C i 10 minutter. La de avkjøles under et bakeklede.

Skjær et lokk på hver bolle. Ta ut en del av innmaten med en gaffel. Smuldre det i en bolle. Bland med finhakkede eller malte mandler og sukker eller med grovrevet mandelmasse. Tilsett deretter melk og rør til en ganske løs røre.

Fordel fyllet i bollene. Legg en skje vispet fløte i hver bolle og legg på lokket. Sikt over litt melis, for eksempel gjennom en tesil.

Du kan også fylle bollene med bare vispet krem.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen