• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kardemommeboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

150 g smør eller margarin
1 1/2 dl kremfløte
50 g gjær
9 dl hvetemel
1/2 dl sukker
2 egg

Fyll:
75 g smør eller margarin
1-2 ss sukker
2 1/2 ts malt kardemomme
1 egg til pensling

Bruksanvisning

Smelt smøret. Hell i fløten. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i litt av fløten. Tilsett resten. Rør i halvparten av melet. Bland i sukkeret, sammenpisket egg og resten av melet. Hold igjen noe mel til utbakingen. Elt deigen sammen. La den heve til dobbel størrelse. Rør sammen fyllet.

Ta deigen opp på bakebordet og kjevle den til en avlang leiv ca 1/2 cm tykk. Smør på fyllet og rull sammen. Skjær den i 3-4 cm brede stykker. Skjær stykkene i to midt etter, men slik at de henger sammen i den ene enden. Sett tommelfingeren der og bøy endene i kors over tommelen og innunder bollen. Legg bollene i papirformer og sett på plate. Dekk dem til og etterhev ca 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

Stek midt i ovnen ved ca 250 C i 7-10 minutter. Avkjøl på rist. Kardemommebollene egner seg godt til frysing.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen