• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Borgermesterboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

25 g gjær
1,5 dl kald melk
1 egg
100 g romtemperert smør
4 ss sukker
300 g hvetemel
Fyll:
75 g smør
1 ts vaniljesukker
1 dl malte mandler
4 ss sukker
Pynt:
Egg til pensling
Mandelflak

Bruksanvisning

(ca 15 stk.)

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett kald melk, og løs gjæren opp i melken. Ha i egg, smør i klatter, sukker og hvetemel. Elt deigen myk og smidig. Kjevle deigen til et rektangel, ca 30 x 20 cm. Smør over deigen. Dryss på sukker blandet med vaniljesukker og malte mandler. Rull sammen fra langsiden, og skjær med spiss kniv biter på ca 2 cm tykke. Legg dem i muffinsformer.

Sett formene på stekeplate. Dekk dem med plast og la dem heve ca 90 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss på mandelflak og stek dem ved 225 C i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen