• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vaniljeboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

150 g smør eller margarin
3 dl melk
50 g gjær
2 ss sukker
1 kn.odd salt
2 egg
600 g hvetemel

Fyll:
2 1/2 dl vaniljekrem
litt ekstra vaniljesukker

Bruksanvisning

Smelt smøret og lunk melken i det. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett egg, sukker og salt og arbeid inn melet til en lett og smidig deig. La deigen få heve godt opp på et lunt sted.

Ta deigen ut på bakebordet og kjevle den ut til en ca 1/2 cm tykk leiv. Stikk ut runde kaker med f.eks. en diameter på ca 10 cm.

Legg en skje vaniljekrem på hver kake, brett deigen til rundt fyllet og form til boller. Legg bollene med skjøten ned i muffinsformer av papir og sett disse over på en stekeovnsplate. La bollene heve seg langsomt til de har hevet godt opp.

Pensle dem lett med egg og stek dem ved 250 C til de har fått fin farge.

Ved serveringen kan de pensles med smør og dyppes i sukker.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen