• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Boller med birkesfyll

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g hvetemel
1 egg
2 ss sukker
30 g gjær
1 ts salt
75 g smør
2 dl melk
1 knivsodd støtt kanel
1 knivsodd støtt kardemomme
FYLL:
225 g birkes (valmuefrø)
3 ss honning
¾ dl hakkede tomater
-
1 egg til pensling

Bruksanvisning

Varm melken til den blir lunken, og oppløs gjæren i den. Bland de tørre ingrediensene med smøret. Pisk egget og ha det i gjæroppløsningen, som så arbeides sammen med de øvrige ingredienser til en smidig deig som slipper fingrene og bollen. Dekk over deigen og la den stå og heve ca 30 minutter på et lunt og trekkfritt sted.

Kna deigen sammen igjen og kjevl den ut til en tykkelse på ca1 ½ cm. Stikk ut sirkler med 10-12 cm i diameter.

Smelt honningen til fyllet i en tykkbunnet gryte på svak varme. Vend rosinene i honningen noen minutter og tilsett deretter valmuefrøene. Vend massen godt og la den bli gjennomvarm. Den skal være som en grøt av konsistens. La den avkjøles.

Legg en teskje fyll midt på hver deigsirkel og brett deigen til en tilnærmet trekantet kake, noe i stil med en flat napoleonshatt. Klem deigen sammen i skjøtene, slik at den holder sammen. Pensle bollene med pisket egg og stek dem ved 200 C på en smurt, melet plate i 12-14 minutter. La bollene deretter stå tildekket på en rist til avkjøling.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen