• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Safranbrioche

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

10 g gjær
2 ss varm melk
½ ts safrantråder
1 ½ dl hvetemel
½ ts sukker
¼ ts salt
30 g smør
1 egg, vispet
egg til å pensle med

Bruksanvisning

Rør ut gjæren i melken og bland inn safran. Rør inn 1 ss mel og sukker. La heve på et lunt sted i 20 minutter. Blandingen kommer til å se noe klumpete ut.

Ha resten av melet og salt i en bolle. Smuldre smøret inn i melet. Rør egget ned i gjærblandingen og bland dette langsomt med melet. Kna sammen til en deig. Deigen skal være glatt. Tilsett om nødvendig mer mel. Legg deigen i en ren bolle smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse, ca 60-90 minutter.

Del deigen i 6 like deler. Skjær av ¼ av hver del, og rull dem til runde boller Lag en fordypning i midten av hver store bolle og klem den lille bollen på plass. Legg briochene i smurte porsjonsformer og etterhev i ca 45 minutter.

Pensle briochene med pisket egg. Stekes på 220 C i 20 minutter. La kjølne. Ta briochene ut av formen. Fyll dem eksempelvis med kyllingleverpaté. Se egen opskrift.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen