• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylte boller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 dl fløte
75 g smør eller margarin
3 ss sukker
1 egg
25 g gjær
8 dl hvetemel

Fyll:
1 pk. makronfyll
3 ss smør eller margarin
1 ts kardemomme
1 egg og hakkede mandler til pensling

Bruksanvisning

Varm fløten fingervarm. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget. Løs gjæren opp i litt av den lunkne fløten. Bland alt og elt i hvetemelet. La deigen heve under et klede ca 30 minutter.

Bland i mellomtiden makronfyllet som anvist på pakken med smøret og kardemomme til fyllet.

Kjevle deigen til en stor firkantet leiv. Skjær den i jevne stykker. Fordel fyllet på stykkene og brett dem sammen til knytter. Legg bollene i papirformer.

Sett dem til etterheving ca 40 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og strø på hakkede mandler.

Stek bollene ved 250 C i ca 5 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Bollene egner seg godt til frysing.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen