• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fingerboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

10 dl hvetemel
3/4 dl tørrmelk
2 poser tørrgjær
1/2 ts salt
1 1/4 dl sukker
1 1/4 dl sultanarosiner
60 g smør, smeltet
2 1/2 dl lunkent vann
1 egg, lett pisket
1 eggeplomme, ekstra
1 ss vann, ekstra

Melisglasur:
3 dl melis
20 g smør, smeltet
2-3 ts vann
rød konditorfarge

Bruksanvisning

Pensle to store bakeplater med olje eller smeltet smør. Bland godt sammen 7 1/2 dl mel, tørrmelk, gjær, salt, sukker og sultanarosiner i en stor bakebolle. Lag en fordypning i blandingen. Bland smør, vann og egg og hell alt ned i bakebollen. Rør i 2-3 min eller til alt er godt blandet. Tilsett så mye mer hvetemel at det blir en bløt deig.

Ha deigen ut på lett melet bord. Kna i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Legg den i en stor, lett oljet bolle; pensle deigoverflaten med olje. Dekk med plast og sett bollen til heving på et lunt sted i 1 time, eller til deigen er ferdig hevet.

Slå ned deigen og kna den i 1 min. Del deigen i 12 like store emner. Form hvert emne til en 15 cm oval bolle. Legg dem på bakeplate 5 cm fra hverandre. Dekk dem med plast og la dem etterheve på et lunt sted i 20-25 min, eller til de er passe hevet.

Forvarm ovnen til 180 C. Pensle med en blanding av eggeplomme og ekstra vann. Stek dem i 12-15 min, eller til de er gjennomstekt. Legg dem til avkjøling på bakerist.

Melisglasur: Bland melis, smør og vann i en bolle, og rør glasuren glatt. Tilsett konditorfarge. Bruk en bredbladet kniv til å smøre glasuren på bollen.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen