• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vegaboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

25 g gjær
75 g smør eller margarin
3 dl melk
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
7 1/2 dl hvetemel
Fyll:
75 g romtemperert smør eller margarin
3/4 dl sukker
1 1/2 ts malt kanel
egg til pensling

Bruksanvisning

(ca 25 stk.)

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret, tilsett melken og varm til fingervarmt. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.

Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig til den slipper bollekanten. Dryss hvetemel over, dekk til og la den heve i 30 minutter.

Bland ingrediensene til fyllet. Elt inn resten av hvetemelet på arbeidsbordet. Kjevle deigen til en leiv på ca 30 x 70 cm. Bre fyllet på leiven. Rull den sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca 3 cm brede biter.

Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten så bollen "åpner" seg.

Bollen legges på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekkes til og heves i ca 30 minutter. Pensles med egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 225-250 C i ca 8 minutter. Avkjøles på rist, gjerne tildekket. Da blir de saftigere.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen