• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sitronboller

Bakverk / Boller

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

150 g smør eller margarin
3 dl melk
25 g gjær
1/2 dl sukker
skallet av 1/2 sitron
10 dl hvetemel

Fyll:
75 g smør
1/2 dl sukker
skallet av 1/2 sitron, revet
1 ts kanel
egg til pensling

Bruksanvisning

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken, la den bli lunken og rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker, revet sitronskall og mel til en glatt og smidig deig som akkurat slipper bollen. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 30 min.

Form deigen til boller og legg dem i en stor, rund form eller i en liten langpanne. La dem etterheve.

Rør fyllet sammen. Trykk et hull i hver bolle med tommelfingeren og legg i ca 1 ts av fyllet. Pensle forsiktig med sammenvispet egg. Stek bollene ved 225 C på nederste rille i 20-25 min.

Avkjøles på rist. Server helst bollene nystekte.

Vi kan steke bollene enkeltvis og eventuelt fryse dem som blir til overs.

Bakverk / Boller


Sum Oppskrifter 50 funnet


Bergenske løsebrød

Berlinerboller

Blåbærboller

Boller

Boller med birkesfyll

Borgermesterboller

Brioches (Gjærboller)

Byggrynsboller

Chelseaboller

Cocktailboller

Danske fastelavensboller

Farmors landboller

Fastelavensboller

Fingerboller

Fylte boller

Galoppboller

Grahamboller

Greske smultboller

Grunndeig søt gjærbakst

Honningboller

Hveteboller

Hveteboller fra Romsdal

Kanelboller

Kardemommeboller

Karlsbaderboller

Kliboller

Kokosboller

Kongeboller

Løsebrød

Mandelboller

Matze-boller

Osteboller

Pariserboller

Påskeboller

Rosinboller

Rugboller

Safranbrioche

Sitronboller

Sjokoladeboller

Skillingsboller

Solskinnsboller

Stjerneboller

Svenske anisboller

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Teboller

Tosseknotter

Trekløver-boller

Vaniljeboller

Vegaboller

Wienerboller

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen