• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Eftaslefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg poteter 3 dl sur fløtemelk eller rømme 40 g margarin eller smør 200 g byggmel 200 g hvetemel

Bruksanvisning

Kok, skrell og mal potetene. Avkjøl massen. Lag deig av poteter, sur melk og smør som er så vidt smeltet. Smøret kan også smuldres i melet i stedet for å smeltes. Deigen kan gjerne stå tildekket til neste dag. Da tilsettes bare en del av melet. Resten eltes inn før utkjevlingen begynner. Bruk ikke for mye mel. Kjevle leivene store og tynne. De som er trenet, kjevler ofte ut mange leiver før stekingen begynner. Ellers er det best å steke etter hvert, og det er også lettere å kjevle mindre leiver. Det er avhengig av takkens størrelse også. Stek dem på ganske varm takke på begge sider. De skal ha lys brun farge og være gjennomstekte, men samtidig myke. Legg lefsene dobbelt og dekk dem med et klede så de holder seg myke. Som det fremgår av navnet har disse lefsene vært brukt til ”eftaskaffen” fra gammelt av. Da ble de smurt med smør og strødd med sukker, brettet dobbelt og klippet i snipper. Slik brukes de nå også, men de kan også smøres med smør og serveres både til kjøtt og fisk (for eksempel spekemat, sylte, lutefisk, rakfisk) sammen med varme poteter.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen