• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tynnlefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 dl melk
700 g hvetemel
50 g myk margarin
2 ss sukker
25 g gjær
2 ss vann
1 ts bakepulver

Bruksanvisning

(12 leiver)

Ha mel, margarin og sukker i en bolle. Kok opp melken og hell den kokende over melet. Stamp melken inn i melet med en treøse. Rør så lite som mulig så deigen ikke blir seig.

Avkjøl deigen litt. Rør gjæren ut i litt vann og ha den i deigen sammen med bakepulveret. Bruk hånden til å elte alt godt sammen til en jevn deig.

Form deigen til en rull på bakebordet, og del den i jevne emner. Legg dem i plastpose for å unngå skorpe på deigen.

Klapp emnet flatt med hånden, og kjevl det ut til en tynn leiv. Ha god varme på takken. Snu lefsen og stek den litt på den andre siden. Denne siden som blir stekt sist, blir smånuppete og er "pensiden" som skal være ut når lefsene blir smurt. Legg press på lefsene etter hvert.

Alle harde lefser må bløtes før de skal smøres. Spyl vrangsiden av lefsen under lunkent vann. Legg lefsene med rettsiden ned på et godt oppvridd håndkle. Legg fuktig håndkle også mellom lefsene, og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og gode. Smør dem mykt med smør og dryss med sukker.

Brett to sider av lefsen inn mot midten. Brett også litt inn på kantene. Legg så denne firkanten dobbelt, slik at det blir en jevn lengde. Skjær i jevne stykker, litt på skrå.

Mange foretrekker å røre sammen smør og sukker før lefsene skal smøres. Dette er den beste fremgangsmåten hvis lefsene skal fryses ferdig smurt.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen