• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kvitlefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

475 g fint hvetemel 25 g fint rugmel ½ ts hornsalt 3 ½ dl melk GNU: 3 dl skummet melk 100 g fint rugmel 100 g fint hvetemel PÅ LEFSENE: smør sukker evt kanel

Bruksanvisning

ca 20 stk Bland sammen alt det tørre og tilsett melken. Arbeid det sammen, og del deigen i like store emner. Trill hvert emne ovalt. Bruk rutet kjevle og kjevle runde leiver med minst mulig bakemel. Ca 30 cm i diameter. Stek leivene etter hvert på takke ved god varme, vrangen på leiven legges ned på takken (vrangsiden ligger ned på bakebordet). Lefsene skal ikke bli brune, og de stekes bare på en side. Blir det store blærer i, er det kjevlet for tykt. Legg lefsene under press. GNU: Visp melken slik at den skummer godt. Ha i melet, litt om gangen, og visp kraftig hele tiden. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Det skal vispes til det er lett og smidig. Visp opp med jevne mellomrom mens påsmøringen pågår. Ha 1-2 ss gnu på lefsene og smør det utover med en stekespade eller lignende i et tynt og jevnt lag. Legg lefsen på middels varm takke og tørk gnuet. Legg lefsene etter hvert under press igjen. Lefsene bløtes med lunkent vann før servering. Bruk sprayflaske, pensel eller hold lefsene under rennende vann. Legg dem i et klede. Smør sukker, evt kanel røres sammen og smøres på lefsene unntatt på to halvmåner på sidene. Brett disse inn og smør på dem. Brett i to på langs, og klipp eller skjær slik at det blir 4 avlange biter. Lefsene serveres med gomme. Lefsene oppbevares tørt og kjølig, med press på. Kan fryses hele, men vanligvis ferdig smurt. Holdbar i 3-4 måneder.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen