• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Slettlefsa

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 liter kaffefløte
200 g margarin
2 ss hjortesalt
1 ss bakepulver
700 g hvetemel

Bruksanvisning

Kok opp fløten, ha i margarin og rør i det til margarinen er smeltet og helt avkjølt. Ha i mel med hornsalt og bakepulver. Vekselvis litt mel og væske. Deigen må hvile noen timer.

Slettlefsa skal være tynn som flatbrød. Den kjevles ut i samme størrelse som flatbrød, stekes på begge sider på takke. Når det blir små blærer på lefsa, er den ferdigstekt. Legg et klede over med det samme du tar den av takka. Slik gjør du til lefsene er stekt. Dynk bare 5-6 lefser av gangen så de ikke limer seg fast. Smøres med meierismør, sukker og kanel. Brettes inn mot midten fra begge sider og deles i passe biter på 5-6 cm. Lefsene kan fryses.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen