• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Søtlefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

125 g sukker
200 g sirup
150 g smør
5 dl sur melk
1 ts natron
1 ts hornsalt
hvetemel

Bruksanvisning

Rør smør og sukker godt. Tilsett surmelk blandet med tyntflytende sirup. Tilsett natron og hornsalt og rør inn hvetemelet til deigen blir passe. Den må ikke bli for fast.

Del deigen i emner og kjevle dem ut til runde leiver, ca 15 cm i diameter. Renskjær kantene så lefsene blir like store. Børst vekk overflødig mel etter utkjevlingen.

Stek lefsene på takke eller i tørr stekepanne til de er pent lysebrune og gjennomstekte. Legg dem over på rene håndklær eller husholdningspapir. Pakk de avkjølte lefsene inn i plast så de holder seg myke. Server dem helst nystekte med smør.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen