• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fitjarlefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g hveteblandet rugmel
1 ts natron
2 ts hjortetakksalt
125 g smør
1/2 pk. gjær
1 liter kefir

Bruksanvisning

(ca 30 stk.)

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Rør gjæren i kefirmelken. Elt deigen lett sammen. Deigen skal være nokså fast. Dekk deigen med et klede, og la den hvile på kjøkkenbenken i ca 30 minutter. Trill deigen til en pølse, som deles i 30 like store emner.

Trill emnene til runde boller. Trykk dem flate og kjevle dem til runde, tynne leiver som er 40 cm i diameter. Kjevle fra midten av leiven, og pass på at du hele tiden har godt med mel under leiven, slik at den ikke fester seg til bordet. Stek lefsen på begge sider på takke. Den er passe stekt når den har fått brune prikker. Legg lefsene oppå hverandre etter hvert som de blir stekt. De skal være sprø som flatbrød.

Før servering skal lefsa bløtes. Skyll den på begge sider under rennende kaldt vann. Legg dem mellom et klede i ca 15 minutter. Nå er lefsene myke og smøre-klare. Smør den med mykt smør, og strø på sukker. Brett dem i fire, og skjær dem i snipper.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen