• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lefsekling fra Lærdal

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

7 kopper melk
1 kopp fløte
4 kopper meierismør
hvetemel til passe fast deig
Til smøring:
2,4 kg smør
1-1,2 kg sukker
litt raspa mager brunost

Bruksanvisning

(30 leiver)

Av denne deigen får man 30 leiver. 12 utenpå, 12 innileiver og 6 til innlegg.

Ha mel i et stort fat eller trau, og rør inn melk, fløte og smør. Alt skal ha en romtemperatur. Smøret kan smeltes eller smuldres i melet. Elt inn så mye mel at deigen slipper bakefjøla. Lag 30 emne og bak ut til leiver. Stek de bare litt. Når leivene er baket, tas de fineste ut til kliing.

Til kliing trenger man 12 egg. Visp eggene litt, og sil. Ya en liten øse av dette og smør det ut over leiven med håndflaten. Legg leiven på takke og stek den på den siden som ikke er smurt med egg. Legg leiven på bordet og dynk den godt med vann på den siden som ikke er smurt med kliing. Legg to og to leiver på hverandre med den klidde siden mot hverandre.

Innileivene steker man på begge sider, dynker leiven og legger siden som er dynket mot siden som ikke er dynket. Dynk mer om det er behov for det.

Ta for deg smøringen. Ta en utenpåleiv og legg den med den klidde siden ned mot bordet. Smør smøret jevnt utover leiven. Strø på sukker og raspet brunost. Ta så en innileiv og del den opp i to like store deler. Ta en halvdel og del i fire. Legg en slik bit i hver ende, smør så med smør, sukker og raspet brunost. Når innlegget er lagt inni, er leiven jevn tykk over det hele. Legg så leiven dobbel og press godt sammen.

Når alle leivene er smurt legges de på hverandre. Legg over et klede med ullteppe utenpå, og la det stå ved 12-15 C til neste dag.

Da deles en klining i tre til fire deler og pakkes i folie og plast, med smørpapir mellom bitene. Nå er den ferdig til frysing.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen