• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Nekabrød

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter melk
1 kg hvetemel
100 g smør
1 ts hornsalt
1 ts salt

Blanding:
2 egg
5 dl melk

Bruksanvisning

(10 leiver)

Hell varm melk over melet. Elt inn smør, salt og hornsalt, og la deigen stå til den er kald. Elt deigen godt. Lag jevne emner. Kjevl dem ut med rutekjevle til store, tynne leiver. Forstek leivene lett på hver side, og legg dem på hverandre i stabel.

Ta for deg blandingen, og hell litt av den på lefsen og gni skikkelig godt inn med fingertuppene. Hele lefsen må dekkes av blandingen. La lefsen bli lys, blank og fin. Slurver man med denne prosessen og ikke gnir godt nok med både egg og melk, vil lefsen bli grå.

Etter hvert som lefsene blir "neka", skal de stekes lyst gylne på hver side.

Brett de ferdigstekte lefsene dobbelt, med den blanke siden - rettesiden - inn. Legg lefsene oppå hverandre med godt press på.

Lefsene holder godt et år om de hele tiden ligger under press, slik at de ikke krøller seg.

Lefsene må bløtes før de skal smøres. Ha lunkent vann i en balje og øs det forsiktig med hånden over "vrangen" på lefsen. Det må ikke komme vann på den blanke siden.

Pakk lefsene inn i et klede og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og fine.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen