Bruksanvisning
(10 leiver)
Hell varm melk over melet. Elt inn smør, salt og hornsalt, og la deigen stå til den er kald. Elt deigen godt. Lag jevne emner. Kjevl dem ut med rutekjevle til store, tynne leiver. Forstek leivene lett på hver side, og legg dem på hverandre i stabel.
Ta for deg blandingen, og hell litt av den på lefsen og gni skikkelig godt inn med fingertuppene. Hele lefsen må dekkes av blandingen. La lefsen bli lys, blank og fin. Slurver man med denne prosessen og ikke gnir godt nok med både egg og melk, vil lefsen bli grå.
Etter hvert som lefsene blir "neka", skal de stekes lyst gylne på hver side.
Brett de ferdigstekte lefsene dobbelt, med den blanke siden - rettesiden - inn. Legg lefsene oppå hverandre med godt press på.
Lefsene holder godt et år om de hele tiden ligger under press, slik at de ikke krøller seg.
Lefsene må bløtes før de skal smøres. Ha lunkent vann i en balje og øs det forsiktig med hånden over "vrangen" på lefsen. Det må ikke komme vann på den blanke siden.
Pakk lefsene inn i et klede og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og fine.