• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Jølsterlefse

Bakverk / Lefser

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 dl kefir
4 dl melk
2 ts sukker
3 ts hjortesalt
2 ts bakepulver
1,5 kg hvetemel
Kling:
1kg smør
1 pakke fløte
5 dl rømme
2 ts kanel
3-4 dl sukker

Bruksanvisning

Bland sur og søt melk. Bland bakepulveret og hjortesalt i litt mel og rør det inn i melken. Ha 2/3 av melet og bland forsiktig, bruk sleiv. Ha i resten av melet til deigen er passe fast. Er deigen for løs, blir leiven lett tynn på midten. Er den for fast blir den tung å kjevle.

Del deigen opp i 10-12 emner og bak tynne leiver. Stek på varm takke, den siden som ligger mot bordet er ”retta” på leiven og skal ligge opp på hella. Pakk inn etter hvert. De skal være lyse og myke. Legg de i et plagg med plast utenpå etter hvert slik at de holder seg myke.

Rør smør og sukker, spe med fløte og rømme. Når klingen er ferdig skal den være glatt og smidig og lett å smøre.

Har leiven blitt hard kan man fukte leiven med en duk.

Man smører vanligvis straks brødet er kaldt. Brett inn alle fire sidene og klipp av en leiv til å legge i så hele leiven blir dobbel.

Smør på kling og brett leiven dobbel.

Bakverk / Lefser


Sum Oppskrifter 68 funnet


Askøylefse

Blanke lefser

Bløtlefser fra Løvøy

Eftaslefse

Fiskelefser

Fitjarlefse

Fjalerlefse

Gammeldags lefse fra Sogndal

Gammeldagse lefser

Gammellefse

Hardangerlefser

Hvitlefse fra Nordland

Jæren-lefse

Jølsterlefse

Kaffelefser

Kakelefse

Krinalefse

Kråtakaka (Lefse)

Kvitlefse

Lefse fra Budalen

Lefse fra Fon

Lefse fra Rolvsøy

Lefse fra Soknedal

Lefse fra Suldal

Lefse fra Troms

Lefse fra Ytterøy

Lefse med gjær

Lefse med sur melk eller saup

Lefsekling

Lefsekling fra Lærdal

Lefsekling fra Sigdal

Lefsekling fra Telemark

Lefsekling fra Ål

Lefsekling uten poteter

Lefser

Lefser fra Gyland

Lefser fra Oppdal

Marielefse

Martes lefser

Mørlefse

Mørlefse fra Østfold

Møsbrømlefse med duppe

Naustdal-lefse

Nekabrød

Nordlandslefse

Numedalslefse

Pannelefser

Potetlefse

Potetlefser

Reinsdyrlefse

Rømmelefse fra Lysøysund

Slettlefsa

Smyrja

Snekalefse

Snekalefse fra Hornindal

Snikaløfse og søst

Sogndals-snipper

Strilelefse

Sulelefse

Sunnfjordlefse

Søtlefse

Tinn-lefsa med poteter

Tykklefser

Tynnlefse

Valle-lefse

Vestfoldlefse

Vikinglefse

Viknalefse

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen