Flere resulteter finnes under oppskriften
saft av 1 sitron 4 unge artisjokker 500 g unge bondebønner eller andre grønne bønder 3 gulrøtter 3 poteter 1 fennikelknoll med grønt 1 løk 4 ss olivenolje salt nykvernet pepper 3 eggeplommer saft av 1 sitron
I denne oppskriften fra Kreta starter du med å ha 3 liter vann og sitronsaften i en kasserolle. Skyll artisjokkene. Klipp vekk harde blad og bladspisser. Del dem i to på langs og ta ut skjegget i midten. Skrell stilken tynt. Legg artisjokkene i sitronvannet etter hvert som de er renset. Kok artisjokkene i sitronvannet i 20-25 minutter. La dem renne av og avkjøles. Skjær dem i skiver på langs. Skyll bønnene og strengle dem. Store bønner tas ut av belgene, små belger beholdes hele. Skrell gulrøtter og poteter og skjær dem i store biter. Skyll og renskjær fennikelen. Spar det grønne til pynt. Skjær fennikelknollen i tynne skiver. Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en stor kasserolle. Kok store bønner (små bønner trenger ikke forkokes), poteter, gulrot og fennikel i ca 15 minutter. La grønnsakene renne av i et dørslag og ta vare på kokekraften. Skrell og hakk løken. Varm olivenoljen i en stor kasserolle og fres løken til den er blank og myk. Tilsett artisjokkene og de andre grønnsakene og la dem frese med i 2 minutter. Tilsett 5 dl kokekraft og kok det hele i 8 minutter. Smak til grønnsakene med salt og pepper og ta kasserollen av platen. Pisk sammen eggeplommer og sitronsaft. Tilsett litt av den varme kraften mens du pisker. Hell eggeblandingen tilbake i kasserollen mens du rører hele tiden. Varm det hele under omrøring til sausen tykner. Pass på at sausen ikke koker, da skiller den seg. Server gryten varm, pyntet med fennikelgrønt.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)