Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk fryst butterdeig, 350 g
hvetemel til utbaking
400 g fersk mangold
400 g fersk spinat
4 stilker fennikel
1 tynn purre
3 ss olivenolje
100 g fetaost
nykvernet svart pepper
1 egg
2-3 ss sesamfrø
(10 posteier)
Ta butterdeigen ut av pakken og legg platene til tining på et melet bakebord. Skyll mangold og spinat godt og fjern stilker og grove bladnerver. Skjær bladene i tynne strimler. Finhakk fennikelstilkene. Del purren i to på langs, skyll den godt og fjern de mørkegrønne bladene. Skjær purren i tynne skiver.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og fres grønnsakene til de faller sammen og væsken har fordampet. Ta stekepannen av platen. Mos fetaosten med en gaffel og bland den med grønnsakene. Smak til med pepper.
Del hver butterdeigplate i to på tvers og kjevle dem ut til rundinger med diameter ca 12 cm på melet bakebord. Fordel fyllet midt på rundingene.
Visp sammen egget i en bolle og pensle deigkantene med det. Brett sammen deigen over fyllet og klem sammen kantene. Skjær rundt kantene med en skarp kniv så du får pene halvmåner. Avkjøl posteiene i kjøleskapet i 15 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 C. Legg posteiene på bakeplaten som er skylt i kaldt vann. Pensle dem med egg og dryss på sesamfrø. Stek posteiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gylne. Server dem varme.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)