• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)

Internasjonale / Hellas

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g tørkede svartøyebønner
1 laurbærblad
3 ss kaldpresset olivenolje
3-4 ss vineddik
salt
sukker
nykvernet svart pepper
200 g vårløk
300 g tomater
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
3 stilker frisk mynte

Bruksanvisning

Skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle, hell på rikelig med kaldt vann og la dem ligge i bløt natten over.

Sil av bløtevannet, skyll bønnene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på vann så det dekker, tilsett laurbærbladet og la bønnene koke opp. Fjern skum fra overflaten. Legg på lokk og la bønnene koke på svak varme i 35-45 minutter, eller til de er møre.

La bønnene renne av i et dørslag, og la dem stå til det slutter å dampe av dem. Ha bønnene over i en bolle. Rør inn olivenolje, eddik, salt, litt sukker og rikelig med pepper. Bland det hele forsiktig og la bønnene avkjøles i ca 1 time.

Rens i mellomtiden vårløken og skjær dem i skiver. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Fjern frø og stilkefeste og finhakk tomatkjøttet.

Skyll og tørk persillen og mynten og finhakk halvparten av bladene. Bland bønner, vårløk, tomat og hakkede urter og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Legg opp bønnesalaten i en serveringsbolle og pynt med persille- og mynteblad før servering.

Internasjonale / Hellas


Sum Oppskrifter 128 funnet


Det greske kjøkken

Arni Kleftiko

Artisjokker (Aginares)

Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)

Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)

Auberginepuré (Melitzanosalata)

Auberginesalat

Baklavas

Bakt gresk salat

Blandet salat (Salata diafora)

Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)

Blåskjell-pilaff

Bondesalat (Horiatiki salata)

Bondesuppe (Soupa horiatiki)

Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)

Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)

Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)

Bønnesalat (Fasolia Salata)

Bønnesuppe (Fasolatha)

Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)

Egg på grønnsakseng (Spetsofai)

Egg- og sitronsaus (Avgolemono)

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Fiskespyd (Souvlakia psaria)

Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)

Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)

Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)

Friterte blåskjell (Midia tiganita)

Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)

Fylte auberginer (Muskakas)

Fylte grønnsaker (Yiemista)

Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)

Fylte vinblader (Dolmathakia)

Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)

Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)

Gresk agurksalat

Gresk bondesalat

Gresk bønnesuppe (Fassoulada)

Gresk grønnsakomelett

Gresk hvitløksaus (Skorthalia)

Gresk kaffe

Gresk landbrød (Psomi horiatiko)

Gresk potetmos med hvitløk

Gresk påskebrød

Gresk påskesalat (Salata tis lambris)

Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)

Gresk salat (Horatiki Salata)

Gresk sitron- og oreganomarinade

Gresk sjampinjongsalat

Gresk tomatsalat (Tomatasalata)

Greske bønner

Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)

Greske kjøttboller (Keftethes)

Greske medisterkaker (Keftedakia)

Greske poteter

Greske småkaker

Grillet hummer på gresk vis

Grillet paprika med fetaost

Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)

Honningmunker (Loukoumadhes)

Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)

Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)

Kalv med kveder (Moskari me kidonia)

Kikertpure (Houmous)

Kikertsuppe (Revithia soupa)

Kjøttpai (Kreatopitta)

Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)

Kretiske posteier (Pittes kritis)

Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)

Kyllingpai (Kotopitta)

Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)

Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)

Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)

Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)

Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)

Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)

Linsesuppe (Soupa fakes)

Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)

Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)

Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)

Mandelkaker (Kourabiedes)

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert squash

Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)

Moussaka

Nyttårsbrød (Vasilopitta)

Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)

Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)

Osteposteier (Mitzithropittakia)

Ostetrekanter (Tiropittakia)

Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)

Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)

Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)

Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)

Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)

Ovnsbakte grønnsaker (Briami)

Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)

Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)

Ovnstekte grønnsaker (Briame)

Pannestekt ost (Sagenaki)

Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)

Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)

Psomi - gresk brød med yoghurt

Påskebrød (Tsourekia)

Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)

Rizogalo

Rogndipp (Taramosalata)

Rødbetesalat (Patsaria salata)

Salat av ville vekster (Agriohortasalata)

Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)

Skordalia

Smultboller (Loukoumathes)

Sofrito

Souvlaki

Spinatpai (Spanakopitta)

Spinatris (Spanakorizo)

Splittertpuré (Fava)

Squashpai (Kolokitobouriko)

Squashsalat (Kolokythakia Salata)

Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)

Stifado

Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)

Syltede kirsebær (Vissino glyko)

Taramosalata

Tomatsalat med poteter (Domatosalata me potates)

Trahanasuppe (Soupa trahana)

Tzatzíki

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen