Flere resulteter finnes under oppskriften
80 g langkornet ris 4 store bifftomater 4 store røde eller grønne paprika sukker salt nykvernet svart pepper 4 poteter 5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille 2 stilker frisk mynte eller ½ ts tørket 1 stor løk 8 ss olivenolje 300 g kjøttdeig paprikapulver 3 ss tomatpuré
La risen ligge i bløt i en bolle med lunkent vann i 15 minutter. Skyll i mellomtiden tomatene og paprikaene. Skjær forsiktig av et lokk på alle og legg lokkene til side. Bruk en treskje og hul ut tomatene. Ta vare på det uthulte tomatkjøttet. Skjær vekk hvite ribber inni paprikaene og skyll ut frøene. Dryss litt salt, pepper og sukker i tomatene. Dryss salt og pepper i paprikaene. Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i en bolle med kaldt vann. Skyll persillen og mynten og finhakk bladene. Skrell og finhakk løken. Varm 4 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle eller sauteringspanne på middels varme. Fres løken til den er myk og blank. Tilsett kjøttdeigen. Stek kjøttdeigen og klem den i stykker så den korner seg. Stek til all væske har kokt inn. Hakk det uthulte tomatkjøttet og bland det med den stekte kjøttdeigen. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Sil bløtevannet av risen og rør den i kjøttdeigen sammen med 1 ¼ dl vann. Demp varmen og la det hele trekke under lokk i ca 10 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Rør persille og mynte i kjøttblandingen og fyll de uthulte tomatene og paprikaene med den. Legg lokkene tilbake på plass og sett tomater og paprika i en ildfast form. Sil vannet av potetene, tørk dem på kjøkkenpapir og legg dem innimellom tomater og paprika. Rør ut tomatpuréen i 4 ss olivenolje og 2 ½ dl kokende vann. Hell det i formen. La formene stå midt i ovnen i ca 1 time. Server de fylte tomatene og paprikaene rett fra formen.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)